Termoliză fracționată: întinerirea este posibilă

întinerire fracționată cu laser

Din cele mai vechi timpuri, orice reprezentant feminin a visat că va exista o modalitate sigură de a-și prelungi tinerețea și frumusețea pielii.

Știința nu stă nemișcată și datorită ei există din ce în ce mai multe noi dezvoltări în domeniul cosmetologiei medicale. Acestea vă permit să întineriți printr-o varietate de proceduri și operațiuni.

Astăzi, cea mai mare popularitate se observă în astfel de metode de întinerire, în care cosmeticiana nu recurge la bisturie sau injecții cu botox.

Termoliza fracționată este cel mai rapid și mai sigur mod de a întineri pielea într-un timp scurt.

Laser fracționat și activitatea sa de întinerire

După ce laserul lovește pielea, apare o arsură care se răspândește spre interior. Ca rezultat, procesele de regenerare a țesuturilor sunt activate, ceea ce în cele din urmă va oferi efectul planificat dorit. În plus, această procedură cosmetică se mai numește și reafacere cu piele cu laser.

cosmetolog care efectuează întinerirea cu laser fracționată

Raza laser se numește fracțională datorită faptului că laserul este împărțit în mai multe microbiene. Prin urmare, efectul asupra pielii apare sub forma unei microgrile și nu a unui fascicul dens. Și după termoliză, arsurile sunt prezentate pe piele sub forma unui număr mare de puncte microscopice, iar pielea nu este deteriorată. Divizarea fasciculului laser face ca procedura să fie mai puțin traumatică și dureroasă. În acest caz, regenerarea pielii are loc mult mai repede.

Celulele nu sunt deteriorate și se divid activ, funcționând perfect la formarea colagenului și elastinei. Aceste două substanțe sunt responsabile pentru elasticitatea pielii și a tinereții lor.

Tipuri de termoliză fracționată

Există două metode de termoliză fracționată cu laser: ablativă și non-ablativă. Cosmeticianul însuși face o alegere între ele, ținând cont de caracteristicile individuale și de starea pielii.

Prima metodă este radiația cu laser urmată de evaporarea apei din țesutul pielii. În acest caz, apare o plagă microscopică de tip deschis, iar în jurul ei sunt celule deteriorate arse. Vindecarea acestei plăgi este însoțită de un efect de strângere (ridicare). Cu toate acestea, există și pericolul ca infecția să pătrundă adânc în piele.

Cu a doua metodă, nu poate exista o plagă deschisă, deoarece o astfel de radiație este utilizată aici, în care epiderma nu este deteriorată și nu există evaporarea umezelii din piele. Arsurile se vindecă sub epidermă, astfel încât infecția nu poate apărea acolo. Efectul acestei proceduri nu este la fel de vizibil ca în cazul metodei anterioare.

înainte și după întinerirea cu laser fracționată

Efecte de termoliză fracționată

Cea mai importantă diferență dintre această terapie cu laser și restul este un echilibru bun între eficacitatea sa și siguranța dumneavoastră.

Avantaje:

  • Spectrul de acțiune este larg, puteți efectua procedura pe orice parte a corpului (chiar și pe pleoape, gât și decolteu).
  • Un număr mic de contraindicații.
  • Suprafața deteriorată nu depășește douăzeci la sută din suprafața totală tratată.
  • Rănile se vindecă în decurs de o săptămână.
  • Se aplică anestezie de aplicare.
  • Tehnica nu provoacă o pigmentare puternică a pielii, de aceea este potrivită pentru persoanele cu pielea închisă la culoare.
  • Rezultatul poate dura câțiva ani.

Singurul dezavantaj al unei astfel de proceduri fracționate cu laser este că toate aspectele efectului unui laser asupra pielii nu au fost încă pe deplin studiate, deoarece această tehnologie a apărut nu cu mult timp în urmă.

Indicațiile pentru întinerire sunt porii măriți, acneea (acneea), diferite tipuri de vergeturi, pigmentarea pielii și o scădere a elasticității acesteia, ridurile profunde și superficiale, stelele din vasele de sânge, precum și diferite tipuri de cicatrici.

piele frumoasă după întinerire fracționată

Caracteristici ale termolizei fracționate

Ca profilaxie în dozele necesare, un cosmetolog prescrie un medicament antiviral pentru administrare sau unul antibacterian, acest lucru se face în avans, cu câteva zile înainte.

În ziua în care sesiunea este programată, orice stres fizic asupra corpului este exclus, merită să uităm și de obiceiurile proaste.

Imediat înainte de expunerea în sine, cosmeticiana curăță temeinic pielea și o tratează cu o cremă anestezică. Adesea crema nu este deloc necesară.

Clientul are o ușoară furnicătură și furnicături pe măsură ce laserul intră în vigoare. Sesiunea în sine nu durează mai mult de o oră, mai des câteva minute, totul depinde de cazul specific.

După tratamentul cu laser, pe zona dorită a pielii se aplică o cremă specială, care o va hrăni și liniști.

Îngrijirea pielii după procedură include următoarele puncte:

  1. Folosiți o cremă hidratantă de două sau trei ori pe zi timp de două săptămâni.
  2. Timp de două luni, nu mergeți la solar și folosiți protecții solare cu protecție SPF mai mare de 30.
  3. Nu folosiți exfoliant și peeling timp de două săptămâni.
  4. Nu puteți purta lenjerie de corp pentru mai multe zile în cazul unei proceduri pe corp.
  5. Nu utilizați produse cosmetice care conțin acid salicilic și retinol timp de două săptămâni.

Obiceiurile proaste ar trebui să fie strict excluse pe tot parcursul tratamentului. În caz contrar, regenerarea pielii va fi mult mai lentă.

Modificări ale pielii

Roșeața pielii și prezența edemului persistă timp de trei zile. Și după câteva zile, poate apărea efectul de bronzare, acesta va trece singur în câteva săptămâni. Pielea uscată va apărea peste o săptămână, dar va dispărea și în curând.

Consecințe negative, contraindicații

Dacă nu vă îngrijiți corect pielea după expunere, pot apărea unele complicații:

  • Roșeața pielii durează mai mult de trei zile și umflarea mai mult de două.
  • Debutul unei infecții sau exacerbarea acesteia.
  • Arsură severă.
  • Hemoragie precisă.
  • Pigmentare puternică.

Contraindicațiile stricte includ sarcina și alăptarea, infecția acută (herpes), oncologia, epilepsia, imunitatea slabă, psoriazisul și administrarea de medicamente retinoide.

Relativ - diabet zaharat, inflamație, boli mintale, patologie renală, nerespectarea recomandărilor, alergie la anestezice și arsuri solare pe piele (proaspete).

Este important de știut că o astfel de procedură cu laser poate fi făcută numai de specialiști specializați (dermatovenerolog și chirurg). Alegeți doar un medic competent în aceste chestiuni.